Даври гул мегузарад газал-точики

Ашк аз дидаи ман гарчи чакидаст басе,
Љуз Худо лек набуд,бар дили ман додрасе.
Гарчи аз дасти фалак хорию зорї дидам,
Хуни дил мехўраму лек нагўям ба касе.
Кабк дар кў;у камар фасли зимистон гардад,
Бењ бувад з-он, ки нишинад ба  даруни ;афасе.
Дўст, аёми  љавонї гузарад ;амчу ба;ор,
Аз Худо металабам,  то накунад хори касе
Хеш бар оташу бар об зани ба;ри тамаъ,
Кай насибат бикунад он чи  ки дорї ;авасе.
Ба гулистон назаре карда  бигуфт Абдуќањор;
Фасли гул мегузарад, боз шавї хору хасе.


Рецензии