Ганимат аст газал-точики

Лутфе шумо, ки мекунед, ин дам ѓанимат аст,
Мо зарталаб наем, њаминаш кифоят аст.

Зар медињад касею вале зањр бар забон,
Ин зар, бидон, ки бастаи санги маломат аст.

Бодо бурида дасти касе ки чунин кунад,
Одам наяст, балки њама бори иллат аст.

Лутфи сухан баробари оби шифост дўст,
Шањди сухан бичаш ба даме ки ѓанимат аст.

Исосифот бошию  хандондилеву шод,
Чун лутфи шаккарини ту бори муњаббат аст.

Кањњор, аз сухан ту ки дорї љањони роз,               
Ин њарф бозгў чароѓи њаќиќат аст.


Рецензии