Як птах в кватирку залiта

Як птах в кватирку залітає,
Тремтить його маленьке серце,
Тривожно б’ється під реберцем,
І око шлях назад шукає.
Від втоми бідний птах сідає
То на  відкриті в шафі  дверці,
То на наповнене відерце –
Наспіх ковтнуть води краплину,
Щоб не дійти зовсім до згину.
З розкритим дзьобиком у леті.
Ось так буває і в поетів –
Потрапивши   в чужу царину,
Стає він схожим на пташину –
Душа від страху вмить зомліє.
Та мозок, сповнений надії,
Зирнувши  сміло в невідоме,
Побачить  істину,  й судоми
Покинуть вмить зважніле тіло.   
І думка птахом полетіла
Через кватирку в світ широкий.
Не бійся, пташе сіроокий!
Коли наб’єш в тривозі боки,
Знайдеш прозору ту краплину,
Щоби напитись – і не згинуть.

10.02.2015 г


Рецензии