Катэ катер...

 
    Щельяюрын,берег дорын
  "Костроманым" сулал; 
   векньыд,ич;т,чушк; п;ран
  Кипиеводз кат;д;.

  Отт;м содйыс,дас ступенька
  "Сумкаяст; пинь; босьт "
  шутитыгмоз сералам на
  Слава Богу !кок ув кос.
 
  Палубас; эг и аддзыв
  водз; ул; бара сод
  катер пытшкас,стенберд лавка
  места абу,он на вод.

  Кыдзке-мыйке пуксим дерт же
  атть; Степан вешйыштIс,
  Аким Петя шу; "мыйн;"
  "Ефим местат;г колис"

  СэнI Таиссьа Светлана,
  сэнI том ныв,сэнI зон
  в;рзим нь;жй;ник и кыла:
  "Ефим некытч; оз вош"

 СIдз и эм,к;ть мый он шу нин
  Ящик аддзис Ефимным.
  Чушк;-пушк;,квайт;д час нин
  кат; миян катерным.

  Няша,Кыдзкар пр;йдитIм нин
  катер этша кокнимис
  ич;т зонка,ньыл;м пытшкын,
  дедс; топта шамыртIс.

  КатлIc "Заря" и "Ракета"
  КатлIс важ;н пароход
  ;нI бара ж; на кат;,
  Печера ю вывтI, морт.

  Матысм; нин Кипиево,
  матысм; нин р;дн;й сикт,
  вот со пуяс сайын керка,
  ставным мыдзема;сь дзик.

  Радлам ми,мый горт; воим
  сумкаясным кианым.
  С;мын ассьыс ящик колис,
  катер пытшкас ,Ефимным .


Рецензии