Стежка

Тендітна стежка тоне в лопушинні,
Мотузка, візерунково-мала.
Поколена, ховається в ожині,
По-партизанськи лине до села.

Дітей поманить у квітучі балки,
Рибалок до широкої води,
Пожалить ноги щедро у доярки,
Не вешталася щоб туди-сюди.

Сусідському собаці морду вмиє,
Реп'яшницькі підвісить ордени.
А гусакам порозпрямляє шиї
І теж медалі вчепить до спини.

Ти навесні розтоптуєш калюжі,
З бузків духм'яних розкрадаєш тінь.
Повзеш зимою потихеньку, вужем,
Під валянком рипучим в далечінь.

Чому тебе я, стежко, пам'ятаю?..
Ти знову вперто маниш до села,
Де ниткою, від краю і до раю,
Моє дитинство в небуття вела...



Лютий 2016 р.


Рецензии