Коли я стану тобi сестрою

Коли я стану тобі сестрою,
Я прошу тебе: не мовчи
І невпевненою рукою
До тепла свого не горни.

Я не буду шукати винних
Й вести довгих тяжких розмов.
Не потрібні душі причини
Щоб згубити свою любов.

Як я стану тобі стіною
Між обовязком і життям,
За журбою не крий мовчазною
Цей гнітючий у долях розлам.

Я дозволю тобі забути
Голос, погляд і дотик рук.
Мені треба лише почути,
Що змінився твій серця стук.

Сліз не треба буде старанно
Витирати з моїх очей.
Розбитих обійм порцеляну
Не склеїть солоний клей.

Краще бути тобі чужою,
Ніж належати лиш словам.
Коли я стану тобі сестрою,
Я свободу твою віддам.


Рецензии