Тропарь преподобному Максиму Исповеднику гл. 4

Иже премудростию и добродетельми преисполненный,/
Славу тленную на нетленную пременил еси/ и
В монастырь святого Георгия вселився,/
Образ монашествующим был еси,/ Пирра
Нечестиваго ересь низложив/ и от римлян
Поругание и заточение приял еси,/
Десной руки и языка отсечение претерпев,/
Во страну Кавказскую сослан был еси,/
И тамо душу твою непорочную Богу предав,/
На небесех с бесплотными водворился еси,/
Православия трубо благозвучная,/
Максиме отче наш,// моли Христа Бога
Спастися душам нашим.


Рецензии