Зимовий степ

   
Пустеля безкінечна снігова
В холодній тиші, що тремтить довкола,
Байдужа і немовби нежива,
Сліпучо-гола.

Та відчуваю в ній зухвалу міць,
Фатальну, грізну в білому просторі,
Яку зима тримає силоміць
У сні-простої.

Коли ж одпустить – здичавілий рев
Буранами підійме світ до неба.
Метатиметься, як гігантський лев,
Хмільна потреба.

І видихнеться… Вляжуться сніги
Впокорені, замислені і гожі,
Вже не буяни, вже не вороги –
На обрус схожі…

3.02.2016.


Рецензии