У дивний край я знову серцем лину

                "У дивний край я знову
                серцем лину..."
               
                Віра Щербіна

   У дивний край я знову серцем лину,
   Гука і манить мила сторона,
   Неначе, найкоштовніша перлина 
   Душі скарбницю прикраша вона.

   Найбільше пам/ятаю весни буйні,
   Квітучі, мальовничії сади,
   І мама серед двору добра, чуйна
   З криниці дістає мені води.

   Клопочеться, смачний готує борщик,
   Увечері родині подає,
   А на столі і хліб, й сметани горщик,
   Ніяк смаку борщу не зіпсує.

   А у оселі затишно й привітно,
   В квітучій сад відчинено вікно...
   Життя летить так швидко, не помітно,
   Лиш в пам/яті лишилось все давно.

   Криниця... Мама!.. Сад і двір, хатинка,
   На стінах білі в квітах рушники...
   Згадаю, засумую на хвилинку,
   Бо все це рідне в серці на віки.


Рецензии