Геннадий Буравкин Колыбельная

Долгий день, тёплый день
Отплывает на край света.
Ночи тень светлый день
Покрывает незаметно.

Дремлют зайки все в лесах.
Смолкли птичек голоса.
Аисты в гнезде уснули.
Серебром блестит роса.

Припев:

Баю-бай, баю-бай,
Свои глазки закрывай.
Баю-бай, баю-бай,
Свои глазки закрывай.

На росе ночью все
Потухают звёзды-сплюшки.
Игры все, сказки все
Мы попрячем под подушки.

Нет ни мышек, ни стрижей,
Спят машины в гараже.
Ты тихонько возле мамы
Засыпай. Пора уже...

Припев.

Генадзь Бураўкін Калыханка

Доўгі дзень, цёплы дзень
Адплывае за аблокі.
Доўгі цень, сонны цень
Адпаўзае ў кут далёкі.

Збеглі зайкі ўсе ў лясы.
Змоўклі птушак галасы.
І буслы ў гняздо схавалі
Свае доўгія насы.

Прыпеў.

Баю-бай, баю-бай,
Вачаняты закрывай.
Баю-бай, баю-бай,
Вачаняты закрывай.

Пакрысе на расе
Патухаюць зоркі-сплюшкі.
Гульні ўсе, казкі ўсе
Пахаваны пад падушкі.

Спяць і мышкі, і стрыжы,
Спяць машыны ў гаражы.
Ты таксама каля мамы
Ціха-ціхенька ляжы.

Прыпеў.


Рецензии