Човен

          ***
Замріявсь човен біля скелі
У морі синім, мов в пустелі,
Заночував в шатрі з зірками
У тихім плескоті лиману.

Як місяць з хмари зазирнув,
Росою трави огорнув,
Русалочки  в танок зібрались,
Під сяйвом неба забавлялись.

Їх коси квіти прикрашали,
Вони сміялись, не вгавали,
До себе хлопців зазивали
З човна,що просто неба, спали.

Від того шуму на воді,
Нептун проснувся -буть біді,
На хвилю хвиля набігала,
І човен в море відганяла.

А хлопцям снились їх оселі,
Дівчата вбрані та веселі,
Каблучка в скрині золота,
Хмельні весільнії свята...

Ось блискавка вогнем чиркнула-
Вінки аж разом попливли,
Русалки в море всі пірнули,
З собою човен потягли...



          ***


Рецензии