Яраб гафар тирт1а ви авур махар?

Япара ван, авахьзавай булахрин
Гьатзава зи, вакай фикир авунмаз.
Са пад чхел хьана физва зи рик1ин,
Булахдивди са чешнедиз, вун такваз.

Къацу векь хьиз, акъатай зи ругьдай чан,
Лув гуз авай, лиф хьиз лацу цавариз.
Ан вахтунда гьик1 тирт1а хьайиди к1ан!?
Лугьуз йифиз манияр вахъ, хабариз.

Дагъларилай, дерейрилай гар хьиз ван,
Лугьуз дерди, хабар кьаз къекъвезава.
Квахьнава дад вун галачир  гьар йикъан,
Хуравайди эхиз тежез шехьзава.

Йикъар, варцар , йисар физва зи рик1ин,
Вакай фикир ийидай кьван, аквазвач.
Ц1арар, ц1арар хьанва гила заз чилин,
Акурт1ани мад ви рик1из хуш жедач.

Яраб ваз захъ вил галачт1а, накьан ?
Хъуьрез, рахаз , гайи гьар садаз т1варар.
Йифизни зун, ахвариз къвезвачни, чан?
Яраб гафар тирт1а ви авур махар?


Рецензии