***

Фикрет Хидиров      
               
Вири уьмуьр зи, лезгидин,
Мерд ксарин хьана юкьва.
Намус, гъейрет хьайи михьи,
Намердрив гьич тахьай мукьва.

Руьгьдин гьиссер тежез секин,
Герек къайгъу, гьай  жез рик1е.
Регьетвилихъ , рехъ яз четин,-
Жуьрет авур, тежез кич1е.

Гагь зал  гьалтай гьахъ крарин
Адалат, за кьуна вине…
Ялтахриз ч1урна за чин,
Алчахриз – тфу, няне.

Шерик хьайи девирдин кьве,-
Какатайвал хвенач за кьил.
Заз багьа тир совет уьлкве…
Демократри-ч1урнач гевил.

Амма алчах, ялтах типрин
Нифретрикай тахьай кич1е.
Хвена мерд ва гьахъ къилихрин,
Инсандиз  хас тир рехъ - бине!


Рецензии