Мечтание

МЕЧТАНИЕ

Всеотдайна пълнородна
е планетата ни родна.
Но гръдта й се раздира
от войните на всемира.
Амазония безкрайна
в шепа се превръща
тайно.
Ледените бели шапки
се топят
за време кратко.
Водата гневно
ни залива.
Вятър слънчев
ни убива.
И така е…
До кога?
Смърт омраза и тъга?

Всеотдайна, добрословна,
светломислеща, фриволна,
сее златни семена -
обич
с име на жена.

Време е
за женско време.
Земята с обич
да превземе.
И гнева да усмири
с топли майчини игри.
Да раздава обич свята
и да възроди земята.


Рецензии
Прекрасно,очень понравилось.Прочтите пожалуйста личные сообщения,я вам написал.

Вова Сломан   23.09.2017 18:37     Заявить о нарушении