Валентин В. Бугрим Снега Снiги... Та i морози...

Валентин В. БУГРИМ

Сніги ... Сніги ... Сніги ... Та ще й морози …
(читати по строфах зліва – направо)

17-20 січня 2016 р. в Україні, на Роменщині, де мені довелося  швидкоплинно побувати 15.01-17.01., випали великі сніги – понад півметра ... А морози - 15-20 градусів ...

Сніги... Сніги... Сніги...   Сніги... Сніги... Сніги...
Насипало їх навкруги:   Позамело все навкруги:
і на поле, й на дорогу –   аж за метер їх у дворі
ні стежинки, ані броду.   на радість й ігри дітворі.

Сніги... Сніги... Сніги...   Сніги... Сніги... Сніги...
Біло-сніжне все навкруги.   Яко красиво навкруги!
Морозець картини пише –   Білий ліс і біла хата –
візерунками він дише.   по-зимовому так вбрата.
   
Сніги... Сніги... Сніги...   Сніги... Сніги... Сніги...
Води багато навкруги,   Вода накриє береги
як уже весняне Сонце   від повені на всіх річках –
нам загляне у віконце.   великих і невеличких.

Сніги... Сніги... Сніги...   Сніги... Сніги... Сніги...
Потроху є від них й біди:   Пообривали – проводи,
на дорозі – скрізь затори,   стовпи навіть повалили,
бо не тягнуть вже мотори.   люд без світла полишили.

У моїм селі є влада –   Попри всякі перешкоди:
все розчистили до ладу:   перемети і пороги
кожну вулицю й провулок   ми доїхали до траси,
і найдальший закаулок.   подолавши сніжні маси.

Сніги... Сніги... Сніги...   Сніги... Сніги... Сніги...
Буде злено навкруги.   І на Душі є холоди,
Будуть більші урожаї –   хоч на серці є гаряче –
на озимім виднокраї.   загалом же – все добряче ...

Писано 21 січня 2016 року. Хмелів-Заклимок-Ромни-Київ-Троєщина ...


Рецензии