Дике поле

Від Самари-ріки,аж до Чорного моря
Дике поле... без краю, і меж
Там зажурені скіфські могили
Та шуліки,на виступах веж

Там долини річок,як узор на долоні
Очерет над водою,як монах,у поклоні
Там Дніпро на порогах і реве,і кипить
Та фортеця Кодак над водою стоіть

Там,на Хортиці,вільні козаки з хуторів
У ватагу зібрались,проти ханів,царів
Украіни Свободу захищали Вони
Будем гідними Слави тоі давнини

Дике поле тепер,як троянда цвіте
Украіни степів надбання золоте!

В День Соборності,січень 2016 року


Рецензии