Пачвары

І адкуль прышлі тыя пачвары,
Што ўсё рушаць на сваім шляху?
Чалавечыя,здаецца,маюць твары,
Але душы пакрышыліся ў труху!
       Сквапнасць да ўсяго ў іх такая,
       Быццам узяць што можна ў труну.
       На жыццё чужое пасягаюць,
       Толькі каб набіць сваю машну.
Не паспеюць шчэ на свет з'явіцца-
Патрабуюць зорку з неба зняць.
Працаваць-то не для іх амбіцый,
Лепш за ўсё гатовае ўзяць.
       Цягнуць яны медзь і алюміній,
       Ім ўсё бы грошы набываць,
       А калі праз іх хто-небудзь гіне-
       Ім на ўсё на гэта напляваць.
Разбураюць помнікі святыя,
Падымаюць рукі на бацькоў...
Ну няўжо галовы іх пустыя
Не пужаюцца кашмарных слоў?
       Прыдзе час пачварам расплаціцца
       За дзікунства і звярыны апетыт,
       Бо не зможа чалавецтва з тым скарыцца,
       Каб уладарыў на зямлі бандыт.


Рецензии