Скибка хлеба

Якая радасць скібку хлеба
Ці з'есць,ці проста патрымаць!
Ды гэта колькі ж сілы трэба,
Каб ураджай той атрымаць!
      Кідаеш зернятка ў глебу
      І як дзіця яго глядзіш:
      То корм даеш яму патрэбны,
      То чымсьці іншым дагадзіш.
Рунее жыта,сэрца лашчыць
І абяцае смакату.
Калі ж з надвор'ем шчэ пашчасціць,
То будзе ХЛЕБ на смакату!
      Працуйце толькі ўдвое,утрое,
      З палёў збірайце ўраджай,
      Падорыць зернятка малое
      Вам чудадзейны каравай!
Ды толькі нашы хлебапёкі
Вам могуць сапсаваць настрой:
То недапёк,то перапёкі,
То булка з нейкаю кастрой.
      Стары дзядок усім хваліўся,
      Што зубы новыя набыў,
      Ды толькі хлебам падавіўся,
      У ім сківіцу ён згубіў.
Духмяны пах скарынкі хлеба-
Я за яго ўсё б аддаў!
Ды толькі хлеб пячы так трэба,
Каб сорам вочы не з'ядаў!


Рецензии