Абяцанни

Абяцанні,абяцанкі...
Як мы любім іх даваць!
Верым:людзі кажуць праўду
І не могуць нам ілгаць.
     Хлопец дзеўцы абяцае:
     Вечна будзе ён кахаць.
     Сваяго толькі дабіўся-
     І яго ўжо не відаць.
Абяцаў сусед суседу,
Нават білі па рукам:
-Ты пазыч мне на машыну,
Я праз месяц доўг аддам!-
Ідзе месяц,ідзе другі,
Цэлы год мінае...
Сусед хату абыходзіць,
Доўг не ўспамінае.
     Усім бюджэтнікам зарплату
     Абяцалі павышаць,
     А яны яшчэ дагэтуль
     На "капейчынах" сядзяць.
     Дэмакраты абяцалі:
     -Хутка будзе ўсё дарма!-
     Штосьці доўга мы чакаем-
     "Рая" ўсё яшчэ няма.
Абяцанкі,абяцанні-
Вельмі лёгка іх даваць.
Ды жылося каб нам лепей-
Іх жа тэба выканаць!


Рецензии