Миф кlелайла

 (Гъуцари лезги эл халкь авуникай миф кlелайла арадал атай цlарар)


Гъуцарсувал бубайриз чи Алпана
"Чlал чlатlунихъ маса гумир!"-лагьана.
"Рикleл хуьз хьуй! Хайи чилиз бине лагь!
Верцlи мецел хайидаз вун диде лагь!"

Лезги чилел залум араб, бед агъа
Атанатlан чlурнач элди къадагъа.
Зурбабур тир накьвадик квай  бубаяр-
Агъзур сара пакдиз хвейи тубаяр!

Бес вучиз къе иви квай хва бубадин
Иеси туш хайи хуьруьн, убадин?
Эгь, цlразва ирссагьибар  Алпандин,
Кас авачиз кьил кьадай чи залпанддин.


Рецензии