Особливостi нацiонального святкування

З Миколая по Йордан – український Рамадан!
І яка там вже робота з понеділка до суботи!
Бо зимовий Миколай запускає цей трамвай.
Два Різдва святкуєм здавна: католицьке й православне.
Новий рік і старий рік ми стрічаємо вже вік.
Під кінець на Водохрещу завітає в гості теща.
В день святого Валентина ми не знаємо спочину.
Для захисників Вітчизни день зробили особистий.
8 Березня – жінок ми ведемо у шинок.
Ми святкуємо Вербу в полі десь чи на горбу.
А Великдень, як ведеться, краще свята не знайдеться.
Отака вже Божа ласка, свято з свят – це наша Паска!
Перше травня – знаєм здавна, свято радості й весни,
а за ним 9 Травня – Перемоги день ясний.
Там весняний Миколай, для рибалок прямо рай.
Потім Трійцю відмічаєм, хату зеленню квітчаєм.
Конституцію, Купала – відмічаєм, що попало.
Позабувши обережність, ще й країни незалежність.
Потім прийде в гості Спас, знову святкувати час.
Але спасів їх аж три, все уважно розбери:
Першим йде медовий Спас, Мокрий – назва про запас.
Другий – це Преображення, Яблучний його імення.
Потім радує всіх нас третій – Полотняний Спас.
Далі – будьте всі здорові, привітає нас Покрова.
Революція Жовтнева – в листопаді королева,
донедавна так було та бісівство те спливло.
Це вам свята лиш великі, ще малі, й зовсім безликі.
Професійні ще свята, міста день і день моста.
Свято в нас на кожнім кроці, їх чотириста у році.
Днів на всіх не вистачає, то й по два ми відмічаєм. 
Як казав Стецько колись, звідки всі вони взялись.
Все святкуємо, не охнем, з голоду чи не подохнем?!

січень 2016


Рецензии