Саирадиз

Саирадиз
(Саирадин пашман шиирдин ц1арар к1елайла атай гафар...)

Ам хьанач хьи,валлагь,чан руш.
Ви гафар заз къе гьич хуш туш
Вун ракъиниз я руш ухшар,
Ийимир чи рик1из (ву)на т1ар.

Сефил вахтар жедайди я -
Жегьил рушар шедайди я...
Назик, хаму, вал, чи джейран,
Шумуд ят1а яраб гьейран?

Пис хиялар,чан, акъвазра,
Жувавай абур яргъазра.
Къачу кван тафтарни къелем
Хъия мад са шиир бегьем.

Килига гьикьван иер я:
Ц1ийи йисан къе мехъер я.
Ч1аганава хуьрни шегьер,
Кук1уьрнава шадлу эквер.

Суварикай хьуй ви шиир...
Вун, Саира, мад ишехьмир.
Хийирлубур хьуй к1валахар,
Ви илгьамдинни булахар


Рецензии