http 3704304. html мысли вслух

Точно сказать я вам берусь
Киевская была вначале Русь
А на Москве реке квакали лягушки
И иногда к концерту подключались кукушки






http://oleg-leusenko.livejournal.com/3704304.html
"Найдите хоть одно упоминание об Украине, неучи" (пост-исследование)
К посту о мировоззрении Михаила Кожухова, как и ожидалось, подтянулись "братья" наши меньшие. Вот их типичная реакция на спокойную дискуссию о "России-папе" и "подростковости" украинцев:
 Август Ландмессер
Олег, да ты упоротый! И ещё неуч. Возьми "Повесть временных лет" и найди хоть одно упоминание про Украину.
 oleg_leusenko:
Хоть и не в моих правилах метать бисер перед русскими рrosimiae, попробую ответить.
Не обращая внимания на кацапского тролля, с выразительным ником и юзерпиком, отвечаю для читателей блога, в т.ч. населения Запоребрика (т.к. пост касается российского интеллигента М. Кожухова, возможно, и он просветится).
Украї;на або Вкраї;на (давньорус. Оукранnа, Въкранna; лат. Vkraina) — топонім у Східній Європі. Вперше згадується в Київському літописі під 1187 роком, у зв'язку із смертю переяславського князя Володимира Глібовича.
З 19 століття назва території обабіч Дніпра, між Доном і Сяном, та Прип'яттю і Чорним морем, заселена переважно українцями.
Означає «рідний край, країна, земля» (Шевченко Ф. П., В. Г. Скляренко, М. Г. Андрусяк, В. М. Русанівський, Г. П. Півторак).
Карта «Європейської Татарії або Малої Татарії» італійця Джакомо Кантеллі (1684). Наддніпрянщина показана як «Україна або крайзапорозьких козаків (Vkraina o Paese de Cossachi di Zaporowa)». На схід від неї вказана «Україна або край донських козаків, залежних від Московії (Vkraina ouero Paese de Cossachi Tanaiti Soggetti al Moscouita)». Татартарією вважається Московія.
«Україну» було вперше згадано в літописі 828 років тому, когда на Москва-реке лягушки квакали.
828 років тому «Україну» було вперше згадано в літописі. Оця правда вітчизняного літописця, що пробилася до нас крізь століття, та інші літописні згадки про Україну кінця XII — початку XIII століть цілком спростовують поширену псевдонаукову «концепцію» про походження назви Україна від слова «окраїна». З допомогою цього твердження імперія намагалася закріпити периферійне значення країни для її мешканців, яких привчали любити чужу батьківщину і зневажати власну.


Рецензии