На мостi

********************************************
Дівчина минула ринок, звернула на право і вийшла на широке автомобільне шоссе, яке простяглось далі по мосту й виходило далеко-далеко за його межі. Міст був довгий, старий, облаштований з обох боків доріжками для пішоходів із зілізними перилами, місцями зовсім заржавілими і дряхлими. Сонце, яке вже скотилось вниз, ближче до води, ледь-ледь торкалося м.яким промінням захололої після дощу арматури і золотим водопадом стікало, розливало ь по ковзкій  поверхні річки.
Дівчина йшла, ще здалеку вдивляючись у ці холодні глибини, немов бачила їх наскрізь і безмовно розмовляла  з ними. На її молодому, гарному, але залитому жовтизною обличчі горів відчай, очі виблискували зеленню, однак, ця зелень ,здавалась, мов під плівкою чи склом, неживою.
Хтось, метрів за п.ять від неї, крокував за її спиною. Це був хлопець з рюкзаком та великими зеленими навушниками з під яких неслухняно вистрибували руді короткі  дреди. Закручені у трубочку пасми волосся, розтопирені  у різні боки, нагадували антени-радіоловювачі. Юнак йшов, повністю занурений у свій ритм, щось шепотів, в його ході відбивався плавний танець. У верхній кишені легкої куртки маячив синій, ще не розкоркований   « Мальбаро». Час від часу, у нього виникало бажання закурити, бо неодноразово тягнувся й брав почку до рук, але, хто зна що надумавши, лиш покручував її й вертав на попереднє місце.
Дівчина, що йшла весь час попереду нього, зупинилась, обперлася ліктями на перила і вхнюпилась у воду.
Ось, ше кілька кроків і вони зустрінуться. Так і сталось – вони зустрілись поглядами, всього лиш на кілька секунд, щоб знову розійтись, можливо й назавжди. Хлопець із зеленими навушниками – пішов далі, а  дівчина – залишилась тут, на цьому місці… Вона довго дивилась йому у слід, немов чекала, шо він обернеться,  як наче їй щось було потрібно від нього… Але він не обернувся!
Лише прийшовши додому, чомусь згадав ту дівчину. Подумав, що вона була досить дивною й хворобливою.
Якби цей хлопець знав, наскільки, фатальні речі трапляються у нього за спиною!


Рецензии