Скрежно борово клонче

Скрежно борово клонче пътя ми днешен пресече.
Засия в  утринта и денят ми започна красиво.
Скръцна стъпка в снега и светът ми бе вече обречен,
та без тебе дори и наяве да съм полужива.

Разгоряха лъчи своя огън така поднебесен,
насъбраха нектар на снежинките бели пчелите.
Скрежно борово клонче ще превърне капчука на песен
и със капки  ще меси най-уханната ледена пита.

Залче топнато в мед ще ти дам след съня да опиташ.
Ще пресегна да хвана за мустака най-близкия облак.
Скрежно борово клонче ще замаха с бодлички сърдито,
завидяло на нашата топла брокатена обич.


Рецензии