Суботнiй ранок, зима

Тишу суботнього ранку
Крає шкребіт лопати.
То двірник чистить сніг у дворі
І гупає безперестанку,
Мов у зачинені ґрати,
Сусід, витрушуючи килими.

Дивлюсь на годинник - ого, вже давно не світанок!
Крізь причинені штори виблискує щось золотим.
Сьогодні кава і сонцем залите вікно на сніданок.
А за вікном, як завжди, щось гулькочуть собі голуби.

Навпомацки дістаю із полиці й гортаю книгу,
Навмання шукаю сторінку - нехай буде та, що ліворуч.
/Скажу по секрету, люблю отак "ворожити"/
Розплющую очі, читаю: Грін. "Переможець".

З "Гріном" йдемо до кухні каву нарешті пити.
Буду шукати в своїй "ворожбі" щось значне і путяще.
Так, ось воно!

"- Як ?! - закричав Нурс, - Що ж ви тепер будете робити ?
 - Та те ж саме, але набагато краще!"


субота


Рецензии
Напередодні суботи та ще й коли трохи йде сніг хочется побажати Вам, Наталко, доброго завтрашнього ранку й здійснення всіх Ваших побажань! Нехай щастить!

Юрий Губин   17.12.2021 11:59     Заявить о нарушении
Від усієї душі щиро дякую Вам, Юрій, за теплий відгут і за добрі побажання! Все навзаєм!)

Наталья Днепровская   19.12.2021 16:23   Заявить о нарушении
На это произведение написано 26 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.