У хатнiй банцi

Є люди, що запхнули себе в банку
і киснуть в ній, як овоч в маринаді.
Мов близнюки їх дії всі і ранки
і час минає на дрібні розтрати.

Світогляд їх - табу і заборони.
Тому й бажання всі є примітивні -
аби ж то тільки не боліло в скронях
й ніхто не зачепив їх спину бивнем.

Їм краще киснути у хатній склянці,
аніж знайти в житті різноманіття
й покинути той заржавілий панцер,
що до землі затис їх підборіддя.

Вони- то генератори застою.
Живуть в собі, без мрії та амбіцій.
Скажу вам чесно, я - не інквизитор,
то ж не грозитиму я їм каймою
Як би ж то тільки села і столиці,
не кидали у банку за собою.


Рецензии