Деяк заф ксован спостереження

Отримав ти шмат пластику
З червоним надписом – « Диплом!»
Підняв його, мов свастику
й пішов шукати трон ,
обіцяну фантастику,
де велетнем керує гном.

… Ходив ти довго, мов по кулі
та все колюче і не те –
поплив на схід, а там – акули,
на захід – Посейдон байки плете.
На півночі? Одні Морози!
Жбурнули холодом: « Мест нет!»
Й скривили щоки криво-косо.

На півдні теж нема карет!
Багаті ці краї на штрафи,
на взятки й дим від сигарет.
Там топчуться стрункі жирафи
чекають на зручний момент,
коли вже ти впадеш від спраги,
аби тебе розмазать наче спред…
Отак, ходив ти з пластиком,
упевнений спеціаліст,
повіривши в фантастику -
у свій стрімкий кар’єрний ріст!

Махав до всіх святим додатком,
кидав знання як альтруїст,
а всі питали: «Хто твій татко?»
Й в якому ресторану гість.

Шукав для себе трон у цукрі,
можливо, й казку на землі,
отримав же , думки опуклі

…і трон ,
але вже потім,
через мозолІ…


Рецензии