Тень- телень укр

Блиснуло зрадою в  волоссі
Суцвіття літ таять дива,               
Ранкує серп в златім колоссі,
Покосами лягли  жнива.
Дівочі мрії не доспали,
Заблуда –вітер їх будив,
Зірки  із серпнями стікали,
В пивник  живильної води.
Це  пектораль вінчала небо,
Сміялась слізьми дивина
Пачулями витали треби,
Бриніла   піснею  струна.
З жагою  серце обручала,
Палали  в присмерку вуста,
Муарову мережку ткала ,
В багрянці стежка золота.   
Як хочеться на тії роси,
Що  перлами блищать в гаю…
Не падай сніг мені на коси,
Зозулі ще роки  кують.
Он, солов’ї  нестримно зичать,
Звабливий травень, тень - телень,
У нескінченність  трелі  кличуть,
Живу, люблю свій кожний день.


Пивник- дзбан для питної води, глечик.
Треби- відправлення релігійних обрядів , жертвоприношення.
Пачулі- тропічні рослини, які чудово пахнуть,  з яких роблять ефірні масла.
Тень –телень- звуконаслідування, що означає звук від удару дзвоника: дзень 
Муарова - шовкова з ніжним полиском.
                (Новий тлумачний словник української мови. Київ 2008)


Рецензии
Весьма насыщенная картина...

Владимир Лагунов   24.01.2023 23:04     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.