***

Сёксень пиземсь начфты пакарьс,
Тялось вельхтяй кельме вельхкс,
Ляйсь тунда вельф кяжса лакай,
Коське кизонь ёндолсь – пелькс.


Катк шумнай монь вельхкссон атямсь,
Даволсь мянци катк исат,
Менельста прай тяште фатян,
Кельгомань кибряс итьса.


Кенкшть, – кинь перяйть, – келес панчса,
Тумонь тулоть въткофтса,
Сембодонга мазы панчфса
Тондейть вяти кить муса.


Кяднень ашкодан къргазот,
Мярьган: «Ажай, учсемайть?!»
Лажатфозе мак тървазот
Ваяй, опами, юмай.


Рецензии