Акша ловса

           Белым снегом,
           Белым снегом
           Ночь метельная ту стёжку замела,
           По которой,
           По которой
           Я с тобой, любимый, рядышком прошла.
                (Рузонь мороста)


Акша ловса,
Акша ловса
Порфу варматне ся янняньконь уфазь,
Конань эзга,
Конань эзга
Якань, кельгомнязе, кядьнучкозт кундазь.


Ялганякай,
Лятфтайть валхнень, – 
Вельдест сединязень седизот сюлмайть.
Мес тон тячи,
Вай, мес тячи
Мархтон васечнема самацень юкстайть?


А мон станяк,
Стаки станяк
Эсот лажадозь и таколдозь учсян:
Пади, саят,
Тага саят –
Одукс кялят-тапат вальмалон ки-ян.


Акша ловса,
Акша ловса
Порфу варматне минь янняньконь уфазь.
А мон кеман:
Од лов ланга
Ётан, кельгомнязе, мархтот кядьс кундазь.


Рецензии