Сёксенда

Сёксесь келу налга
Кизонять първажай,
Корхтай лажнай ялгакс:
«Васьфтемозонк, Ажай!
Аф, аф молемс ряцок
Тейнек фкя кинява,
Веши пингсь, няк, кядьстонк:
Фкя-фкянь эзда явомс.»
Кизонясь эзк эшендсь,
Лиссь вирьбулоняста,
Сельмованфонь кяшезь
Тусь кинява стаста.
Пильгокинзон сёксесь
Золотаса ацай,
Вельхксозонза локстись
Келептсь вии пацят.
 


Рецензии