Я ни проти, ни за

Я ні проти, ні за.
І владу вашу тоже,
Я на нарах лежав,
Свідком ти був, Боже.

Ти дивись з висоти,
Як я ішачив,
То ж не питай в мене ти,
Чого не плачу.

Я сльози не проллю,
Гіркі, гарячі,
Я сонця не люблю –
Воно не плаче.

Воно пече,
Немов скажене,
Ну що вам ще
Треба від мене?

Мені не заплатять
Ні ті, ні наші,
Я сліз не наплакав
Їм пів параші.

1995 р.


Рецензии