Опустила земля у твоему двори

Левкові Лук’яненку присвячується

Опустіла земля у твоєму дворі,
І стежки поросли бур’янами.
Вже немає в селі,
Вже нема на землі,
Вже нема в мене рідної мами.

Я не їду в село,
Як колись те було,
Але пам'ять все кличе в дорогу…
Лиш згадаю – і вмить
Серце так защемить,
І обпалить всю душу тривога.

І нікому мені
Вилить болі свої,
І поради ні в кого спитати.
Ти пішла назавжди,
І хоч жди, хоч не жди,
Вже ніколи тебе не діждати.

Мамо рідна моя,
Як любив тебе я,
Та не міг я про те розказати,
Бо меж нами поля,
І сибірська земля,
Бо меж нами сталевії грати.

Кращі роки свої
В таборах та тюрмі,
Я провів в ту лихую годину,
Я ні вкрав, ні убив,
Я лиш вірно любив,
Наче матір, свою Україну.

1991 р.


Рецензии