Газел ба чом кунам тазмин бар газали Ахмади Чоми

Шабе шароби висоли туро ба чом кунам,
Хумори худ шиканам, санъати Калом кунам.

Ва лахзае ки ба ёди мани фигор раси,
«Намози худ бигузорам, туро салом кунам».

Агар ту лутф намоиву бандаам бигири,
Њазор лаззати  дунё ба худ њаром кунам.

Кашида бори маломат шикаста болу парам,
Ба ишќ баста диламро ба ту ѓулом кунам.

Манам на он ки хаёлам ба банди дањр шавад,
Ба ёди сояи дунё хаёли хом кунам.

Ягона роњи умедам ба сўи даргањи ту,
Њар он чи гуфта ту будї,ман он мудом кунам.

Шунав сухан ту, ки Ќањњор оби дида бирехт,
Гарам  чунин натавонам, бигў чї сон кунам.
             


Рецензии
"...Агар ту лутф намоиву бандаам бигири,
Ҳазор лаззати дунё ба худ ҳаром кунам..."

Офарин, устод! Илоҳо, ҳар яке моро ба лутфи Аллоҳ насиб гардонад, ки ҳазор лаззати дунё ба як лаҳзаи лутфи Худо намеистад.

"...Ягона роҳи умедам ба сўи даргаҳи ту,
Ҳар он чи гуфта ту будї, ман он мудом кунам..."

Мухитдин Шарифзаде   30.07.2016 08:44     Заявить о нарушении