Знай свои корни - Володимир, 44

Люби свою Землю, цінуй її води
І гори, ліси, кілометри в стежках!
Будь вдячний Йому за це диво Природи,
ЖИТТЯ у долинах, в селі та в містах!

Батьків поважай, пам'ятай свого роду,
Традиції, мову, героїв, творців.
Ще є якийсь шанс на чарівну Свободу,
Тож прагни розвинути себе та своїх.

Пам'ятай свого друга, не плюйся в сусіда,
Та руку подай як незнаний впаде,
Не суть, він із бойків, а може - з єзидів,
Будь вищим, попросту, подай й посміхнись!

Кохай свою дівчину, її тіло, та розум,
Вірність - цінуй, в душі та в словах.
В Руїни часи, і в години загрози
Тримай її за руку, аж у думках!

А тим, що вп'ялись, пожераючі землю.
І те, що в крові будували батьки.
Або їх наступним, що в чужу мітять кеглю,
Ти не довіряй, зупини та провчи.

Не будь паразитом, живи симбіозом!
Чи мутуалізмом, аби не шкодив.
І так у країні багато "лордозів",
А ти будь учтивим, омини рецедив.

Там на Чужині, коктейль п'ючі гордо,
Діставши похвастати свій новий ай-ді,
За Владі та хлопцями: "Знай свои корни!",
Хоч раз за роки... згадай, та іди


Рецензии