Потяг йиде

Потяг їде, потяг мчить…
Тихо серце – помовчи,
І не треба так радіти,
Ти ж бо серце, а не вітер.

Не літак ти і не птах,
То не рвися з грудей так,
Передчасно не влетіти
В край, де сонце твоє світить,

Де твоя ясна зоря
Тобі щастям засія,
Упаде на твої груди…
Почекай. Колись, так буде.

Доживем до тих хвилин,
Дочекаємось машин,
Що літатимуть, мов мрії.
І тоді, ти розумієш:

Я б на ту машину сів,
Я б до неї полетів
Кожну вільную хвилину.
Чи діждусь я ту машину?

Тихо серце, досить мрій.
Швидше потяг їдь, не стій.

1950 р.
В поїзді Львів – Київ


Рецензии