Чого не плачуть соловьи?

Чому не плачуть солов’ї?
Чому не чути їхні трелі?
Чи, може, тому, що мої
На засуви заперті двері?

Чи, може, тому, що вікна
У моїй камері немає,
Зима там, літо чи весна,
Ніхто мені не сповіщає.

А може там цвітуть сади,
Пташки із вирію вертають,
А тут, а тут страшні кати
Щоніч на допит викликають.

Травмуючи душу мою,
Шукають все нову провину.
Та я одну лиш визнаю –
Що я люблю свою Вкраїну.

І не старайся без пуття,
Не муч себе, проклятий кате,
Ти здатний відібрать життя,
Але любові – не відняти.

Вона живе в моїх піснях,
В легендах, в думах України,
І буде жити у віках
В серцях народу – до загину.


Рецензии