Ён мяне, я здалася

Запыні мяне, запыні!
Не дазволь, не дазволь засмуціцца,
Мітусіцца, хварэць і дурніцца –
Ты! У вочы мае зазірні!..

Кожнадзённае рэж і раскідвай,
Расхрыстаўшы дагола ў вецер
І віхуру гарачае сэрца,
А не тую, што стала агіднай.

Запыні! Глянь у вочы! Запомні!
Расхрыстай! Хай абсекча мне крылы!
Абдымі... Абгарні... Вольнай волі
Упершыню мне нарэшце хапіла...

26.02.2006
 


Рецензии