Страшна вiйна

Як низько жіночка схилилась...
Заробить так, копійку, дві...
Усе життя вона трудилась.
Та от тепер сама в біді...

Вона сім'ю недавно мала.
Тепер залишилась одна.
Дітей на фронт війна забрала,
Завжди безжалісна вона.

Війна життя дітей украла...
— Синочки, ви мої сини,
В вас душу всю свою вкладала,
Ростила вас не для війни.

Тепер стоїть на переході
І мусить у людей просити,
Бо важко стало без підмоги,
Без рідних в цьому світі жити.

А люд повз неї пробігав
Свої в них клопоти і справи.
Лиш хтось там трошки щось давав
Для їжі їй, не для забави.

Вона ж є мати... і родила,
Життя продовжила вона.
Тепер самій буття — могила,
Така страшна ота війна.


Рецензии