Чому?

(чужі боги)

Я вже писав пересторогу
 Звертавсь до Совісті, до Бога
 Та боги більше все мовчали
 Вони не бачили, не знали.

 Боги! Боги! Не обіцяйте,
 Що все найкраще в нас ще буде
 Пораду дайте, як зробить
 Щоб більше не вбивали люду.

 Щоб мати більше не губила
 Своїх синів, та янголятко
 Не бачив кров та не сивіло…
 Біля труни, з загиблим татком.

 А Совість де себе згубила?
 Чому мовчить та не волає,
 Та що з собою вже зробила
 Бо Совість совісті не знає.

 Боги та Совість лиш надія,
 Бо вже не віримо ми люду.
 Що продали нам нашу мрію,
 На трон повсІдались паскуди.

 Чому блукаємо в темряві?
 Чому над нами батоги?
 Чому в моїй ясній Державі
 Панують не мої  боги ?


Рецензии