Ходзiць месячык па небе

                { 9.01.2016 года}
    
Ходзiць  месячык  па  небе – зоркi  аглядае.
Ходзiць  каток  па  падлозе – цiха  пазяхае.
Дзецi   малыя  смяюцца  - нешта  iм  не  спiцца.
Трэба  сэрца  часцей  слухаць, дабрынёй  свяцiцца.
Бо  шчадрота  Каляды ў  кожны  дом   прыходзiць.
Разам  з  намi  ў  карагодзе непрыкметна  ходзiць…
Падарункi,  пачастункi, пажаданнi  носiць.
Прыгажосцi  i  лагоды добрым  людзям  дорыць!
Шчодры  вечар,  добры  вечар, добрым  людзям  дорыць!
Добры  вечар,  добры  вечар шчодра  людзям  дорыць!

****----Ра. Ли. Ев.----****
Иллюстрация  из  интернета
Белорус.   -  Русский  язык
=  =   =   =  =  =  =  =  =  =  =
Зоркi  -  звёзды
Каток -  котик
Падлога -  пол
Пазяхаць -  зеваць
Нешта  -  что-то
Спiцца -  спится
Трэба -  надо
Часцей -  чаще
Слухаць -  слушать
Дабрыня  -  доброта
Карагод  -  хоровод
Падарункi  -  подарки
Пачастункi  -  угощенья
Пажаданнi  -  пожеланья
Прыгажосць -  красота
Лагода  -  миролюбие,  добродушие
Дорыць – дарит
Шчодры - щедрый
 


Рецензии
Выдатнае верш. Каларытна і ярка напісана. Спадабалася. Поспехаў!

Шон Маклех Патрик   05.12.2017 12:49     Заявить о нарушении
Приятно, когда мои скромные поэтические попытки вызывают позитивные чувства.

Лидия Ракуц   10.12.2017 10:17   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.