Тоштэ генэ

Тошлэремдэ эле дэ курэм сине,
Элекегечэ назлы елмаясын...
Килэсен дэ яныма,  акрын гына
Уз кулына кулымны аласын.

Китэбез шуннан бергэ атлап.
Менэ авыл безне очраттырган.
Купме мизгел кичерелгэн анда,
Бергэ кургэн, эйтелгэн, тоелган…

Аннан китэбез башка жирлэргэ,
Бергэ булган урамнарга…таннарга…
Син дэшмисен, мин дэ куркам, белеп
Юкка чыгуынны  уянуга…

Тоштэ генэ кузлэрендэ сою балкый,
Элекегечэ назлы, жылы кулларын...
Тоштэ генэ хэзер чынлыкта кебек
Яратуынны мине тоямын…

Тоштэ генэ кайнар убулэрен
Жанымны, тэнемне жылыта…
_________
…Югеш мендэр. Ялгыз ятам карап.
Э урамда инде куптэн тан ата.

май,2012


Рецензии
Ооо! Мендәр белән күп ,,серләшергә,, туры килде...

Фания Фаррахова Тухватуллина   10.01.2016 02:46     Заявить о нарушении