Йдем колядку говорить!

СтОли килимом встеляйте -
Наставляйте їсти й пить.
Двері скорше відчиняйте -
Йдем колядку говорить!
Щоб родилася пшениця,
Жито, гречка і ячнінь...
Щоб в хліві була телиця,
Гуси, качки, кури й кінь!
В будці гавкала собака -
Вашу хату стерегла...
Від дітей була подяка
І повага і хвала!
Щоб в городі все зростало
І родило у садку...
Набажаю хліба й сала,
Щей горілочку гірку!
Пригощайте пирогами -
Народилося дитя...
Світ засяяв весь зірками -
Дарував Господь життя!


Рецензии