***

1а(зима)

Чантар, нажгамхьов, саькур
лоах хьалайиза я тха кур
г1а дий-те из сона гур
арахьежаш ваг1а со кора


лоах баьча бур т1а булаш бур
бераш ю лаймунд,бе доалаш тур
бутув шанах лувжорг баь
доахка бераш дог г1оздаьнна

Иштта хилийта са безам бар
Х1аьта бакъдола сурт кхыдар
арахьажача йоаг1аш ткъов
колдах дизза дар тха ков

Со ваг1а укхаз коре хайна
массадола х1амаца безам байна
тахан ва со кхийтта пунчи
Эша лора,сона,эша унче!

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад)


Рецензии