A Dieu. Не умерла - Бог лишь воззвал тебя

       Нел Бенсхоп

Перевела с нидерландского языка
на русский язык Галина Поротикова
   
         Норе, 26-9-`64

Не умерла - Бог лишь воззвал тебя
в свой дом, там всё тебе давно знакомо,
и с миром жить, судьбу не торопя,
отныне будешь, безопасно, дома.
Не умерла - ты станешь вечно жить,
избавлена от пропастей меж нами,
от суеты и боли, дорожить
не надо вовсе счастья временами.
Не умерла. - Но ах, когда забуду
ту, что на свете больше всех любил.
Бог не простит моей души остуду,
И верю: нет, тебя Он не забыл...

С нидерландского


       Nel Benschop

A DIEU

         Voor Nora, 26-9-`64

Je bent niet dood - de Heer heeft je geroepen
bij Hem te wonen in Zijn glanzend huis;
je hoeft geen rust en vrede meer te zoeken,
je hebt ze nu - want je bent veilig thuis.
Je bent niet dood - je mag voor eeuwig leven,
je bent verlost van onvolkomenheid,
van pijn en van verdriet. God zal je geven
een onbegrensd geluk in onbegrensde tijd -
Je bent niet dood. - Maar ach, ik zal je missen
zoals een mens de meest-geliefde mist.
De jaren van geluk zijn nooit meer uit te wissen,
En ik geloof: God heeft zich niet vergist...
 


Рецензии