Галина Гордасевич Новорiчне гадання

Шановні гості моєї сторінки!
Напередодні Нового року хочу привітати Вас зі святом, що наближається, та подарувати один iз моїх улюблених творів поетеси-шістдесятниці Галини Гордасевич

Новорічне гадання

В цю урочисту новорічну ніч,
Вогнів бенгальських мерехтюча злива,
Скажи мені, наворожи мені,
Що буду жити довго і щасливо,
Що матиму щодня і хліб, і сіль,
Та і до хліба буде все, що треба,
Що будуть влітку трави у росі,
А по грозі веселка на півнеба,
Що буде праця вдень і сон вночі,
Світанки ранні, зустрічі непізні,
Моєї долі золоті ключі
Відкриють музику нової пісні,
Що вернуться весною журавлі,
Почервоніють яблука під осінь,
Що буде мир на стомленій землі,
А про війну забудуть люди зовсім,
Що не затримають мою ходу
Морози, заметілі ані зливи,
Що вірних друзів і любов знайду
І буду жити. Довго і щасливо.

               Донецьк, 31.12.2015


Рецензии