Бiль

Я розтинаю сум на окремі його клітини,
Місиво дум і спогадів павутина
Лягають на серце трупом -
Викричати б все це в рупор!
Але голос, здається сів.
Часом бракує слів.
Той біль вбривається в горло і стріляє в скроні.
Я вже зводжу для молитви долоні,
Але онімілі губи не здатні навіть на шепіт.
Як же хочеться вирвати із грудей той болючий трепіт!
Стискаю кулаки так, що судомами зводить пальці.
Здається, всі мої нерви натягли на залізні п'яльці,
І вишивається на них червоний візерунок,
Могильний носить хрест нескінчений малюнок.
Мій ангеле, дозволь тебе заколисати...
Я повернусь сама, як прийде час розплати.


Рецензии