А я тавМатУрг ш!

Дэ я шо пЮ Ж
Да шэ й ув Жабунь

Шо зробым мы зарэ гондэ.
Вычэру ж но з дружк.
Бо шо шэ ты хочэш.
Всюду сь, вісь, дуськ!

А мы – бы кавалеры!
Так! Ну, нальлю?
Ага. Ватсан увмее ш
Ваты увткнуць.

Так! Табе хлепц белы ж? –
Ага! Да! Уфпру й!
Ватагай халерскай
Ув школу ш бігу сь.

У ватмане белым
Сольк я й діржу, х.
От шо суву дэржыть
Ф  постэлы натужн.

Мні б от сахер отделатысь,
Шо боньді впрагут.
А шэ ванешкамы ш
Мышы те калачув.

Да-да! Шамкай, дедушька.
Жызнь-то уж-уж?
І дрошчый упэрты
Прыходыця кай Донцу з.

От пыжыця-нежыця
Прохвост на снегу.
І оп-сь!.. МеньНеньГітк:
В попі лі гум.

Віпростайсь! Выпрастайсь!
Гэй! Ты! Тігрух!..
А я і ны й с тэйі стай
Опівкый да сруль.

…но… шэ упэвняный:
Гой, дам тэйі гусьц!
Одвыкны бо быс хлеба жыть.
Нам жэ біжкы спікуць.

От скэль чэрві прут
Да прам до горшку шч:
Пыва пый з буньк.
Тады й спы уш с дуньк.


Рецензии