Щедрый вечер - укр

Вечір щедрим не буде, коли
ти замкнувся у хаті-коморі,
де товчуться, як в хліві воли,
родичі, свояки. Лиш надворі,
під зірками, що світять на всіх,
щедрий вечір являється світу.
В нім нема ні чужих, ні своїх, -
всіх єднає святковий поріг,
шлях до світла крізь морок і сніг
і хмільна нічия аквавіта.

 26.12.2015

Подстрочник.

Вечер щедрым не будет, когда
ты заперся в хате-амбаре,
где толкутся, как в хлеве волы,
родичи, свояки. Только на дворе,
под звездами, которые светят на всех,
щедрый вечер является миру.
В нем нет ни чужих, не своих, -
всех объединяет праздничный порог,
дорога к свету сквозь мрак и снег
и хмельная ничья аква вита.


Рецензии